Zo kun jij duurzamer leven!

We horen het steeds meer om ons heen. Duurzamer leven redt onze planeet en is beter voor onze gezondheid. Het is voor veel mensen nog erg onduidelijk hoe je nou duurzamer kunt leven. We denken al gauw aan hele dure investeringen en iets wat alleen mensen kunnen doen met veel geld. Dit is zeker niet waar! Duurzamer leven heeft ook een groot voordeel op je portemonnee op de lange termijn en stap bij stap leer je waar je moet zoeken naar tips en meer.

Kleine stappen zorgen voor betere groei

Duurzamer leven betekent niet dat je alles in je leven moet veranderen. Door iedere keer een kleine stap te nemen en hier gewend aan te raken kun je weer een andere stap maken. Je zult merken dat kleine stappen aangenamer en beter werken op de lange termijn dan alles in één keer veranderen. Hoe doe je dit? Je kunt beginnen in je huis. Energiekosten verlagen klinkt erg fijn en iets wat iedereen zou willen. Je kunt je energiekosten verlagen door je lampen te vervangen voor Philips Hue lampen. Met een Philips Hue smart plug bepaal jij in welke kamer licht brandt, hoe fel het licht is, hoe lang het licht moet branden en je kunt het op afstand uitzetten. Deze lampen verbruiken minder energie waardoor je minder betaald.

Ga in gesprek met je buren!

Wonen in een duurzame wijk is schoner, maakt de omgeving leuker en je raakt gemotiveerd wanneer je meer mensen ziet werken naar hetzelfde doel! Hoe kun je dit doen? Ga samen in gesprek met je buren en schrijf een voorstel aan je gemeente. In veel steden is het nog niet overal verplicht afval te scheiden. Dit is wel wat beter is voor het milieu en wat een makkelijke, kleine stap is die je met zijn allen kunt maken.