Wat zijn rouwvliegjes?

Sommige mensen vragen zich af rouwvliegjes zijn. Maar dit zijn eigenlijk gewoon kleine zwarte vliegjes en die zijn maar een paar mm groot. Ze leven in de potgrond. Het kan echter een flinke plaag worden in warme en vochtige omgevingen. Maar let goed op want de larven van de beestjes kunnen de wortels van een plant kapot maken. Het kan zijn dat je er een hele tijd geen last van hebt, maar wanneer je de planten gaat verpoten, is de kans groot dat jij er toch mee te maken kunt krijgen. Dit kan dus zijn bij je kamerplanten, maar je kunt het merken als de planten ineens hard achteruit gaan. Het zijn met name de volwassen vliegjes die erg irritant zijn, alleen richten deze weinig schade aan. Het zijn de larven die in de potgrond zitten en die kunnen de wortels van de kamerplanten kapot maken. Je zal er dus toch wat aan moeten doen wanneer dat je ze hebt.

Doe wat aan rouwvliegjes

Misschien heb je wel eens gehoord van aaltjes tegen rouwvliegjes. Dit kan een goede optie zijn want deze zijn eenvoudig en effectief in zetten. Misschien merk je het in het begin nog niet zo op. Je bent misschien veel van huis en in het weekend of in de avonduren merk je het ineens. Je zit binnen en bent tv aan het kijken of aan het lezen en dan zie je de vliegjes. Het is dan toch wel snel tijd om er wat aan te doen en wacht er dan ook niet te lang mee want ze kunnen planten veel schade aanrichten en dat wil je niet. Tijd om daarom even na te gaan wat je er aan kunt doen, maar met de aaltjes tegen rouwvliegjes maak jij sowieso een goede beslissing.

Aaltjes tegen rouwvliegjes kiezen

Steeds meer mensen die te maken hebben met rouwvliegjes kiezen voor de bestrijding met de aaltjes tegen rouwvliegjes. Deze zijn onschadelijk voor de planten, maar ze zijn wel veilig voor kinderen en huisdieren, er is geen probleem met resistentie en het geeft geen geurhinder af in de huiskamer. Het werkt veel beter dan een chemisch middel en het is 100% natuurlijk en je kunt dit het hele jaar door krijgen en gebruiken. Daarom zijn de aaltjes tegen rouwvliegjes ook erg populair als methode om het aan te pakken. Benieuwd naar hoe dit precies in zijn werking gaat? Vraag het aan een specialist zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult gaan maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *