Wat zijn de gezondheidsvoordelen van zout?

Hoewel veel voedingsdeskundigen beweren dat zout erg ongezond is en verbannen moet worden uit ons voedingspatroon, brengen deze korrels ook een aantal gezondheidsvoordelen met zich mee. Natuurlijk geldt hierbij nog steeds “alles met mate”, maar een kleine hoeveelheid zout zal echt niet schadelijk zijn voor ons lichaam. Sterker nog, je lichaam heeft zout nodig! Wil je weten wat de gezondheidsvoordelen zijn van zout? Lees dan snel verder.

Hydratatie

Zeker in de zomer met het warme weer zweten we veel en drinken we vaak te weinig. Dit is erg slecht voor ons lichaam, aangezien het minimaal twee liter water per dag nodig heeft. Water drinken met een beetje Himalaya zout is hiervoor een perfecte oplossing! Dit zal de mineralen aanvullen die verloren gaan tijdens het plassen of zweten. Ook als je lichte trek hebt kan het goed zijn om een glas water te drinken met wat zout en een schijfje citroen. Dit zal je maag voor een tijdje vullen.

Stress

Het eten van zout kan ook erg goed zijn tegen stress. Het is namelijk zo dat het zout de Cortisol sneller verwerkt uit je bloedbaan. Zo zal de stress dus letterlijk verdwijnen en zul je beter in je vel zitten. Het is natuurlijk wel verstandig om gezonde voedingsmiddelen te eten met zout. Als je junkfood naar binnen werkt, zal dit juist een averechts effect hebben op je stress. Eet daarom liever een zachtgekookt eitje met zout of verse aardappeltjes met een beetje zout.

Smaak

Naast dat zout dus voor je lichaam gezond is, is het ook nog eens een goede smaakversterker. Hoewel sommige mensen hun zoutinname zoveel mogelijk proberen te beperken is het bij sommige voedingswaren gewoon zonde om geen zout toe te voegen. Jezelf trakteren mag best zo nu en dan en daarom is het niet erg als je een snufje zout toevoegt aan je eten. Houd hierbij wel de dagelijkse hoeveelheid aan.