rollatortoprotrojaclassic

Wat voor rollator moet je nemen?

Je kunt niet zomaar zeggen ik heb die rollator nodig, afhankelijk van wat je wil doen en waar je wilt wandelen moet je een keuze maken. Maar het belangrijkste is dat je de goede ondersteuning hebt die je zoekt, want daar is een hulpmiddel tenslotte voor. Een lichtgewicht rollator is eenvoudig mee te nemen als je hem met de auto mee moet nemen, vandaag de dag zijn de lichtere exemplaren even stabiel als de zwaardere modellen. De modellen  die voorheen van staal waren zijn nu ouderwets zware modellen. De nieuwste modellen zijn van carbon en bijzonder modern en trendy.

rollatortopratrojawalker_

Voor kleine en grote mensen

Een rollator is geschikt voor zowel kleine als langere mensen, er zijn zelfs modellen beschikbaar die speciaal zijn gemaakt voor mensen die lang zijn en een normale rollator te laag is. Ook voor kleinere mensen is er een speciale soort beschikbaar, dan heb je niet de kans dat je met je armen te hoog loopt. Het is ook goed te kijken of het zitje wel ruim voldoende voor je is om op te zitten. De breedte van een hulpmiddel is dan essentieel, als je er niet tussen past dan is het zitje niet bruikbaar om onderweg op uit te rusten.

rollator-topro-troja-2g

Speciaal hulpmiddel voor binnen

Kun je thuis ook niet meer uit de voeten dan heb je een speciale rollator nodig waarmee je binnen kunt lopen. Deze exemplaren hebben opvallen kleine wieltjes, ook zijn ze zeer licht van gewicht waardoor je ze met een hand kunt bedienen. Een rollator voor binnen hebben geen zitje, maar dit is ook niet nodig aangezien je er geen lange afstanden mee loopt. Wel is een hulpmiddel voor binnen voorzien van een dienblad waarop je bijvoorbeeld twee kopjes koffie neer kunt zetten. Zo heb je beide handen vrij om de rollator vast te houden.