dekbedovertrek

Wanneer heb je een nieuw dekbedovertrek nodig?

Per bed dat je in huis hebt is het raadzaam minstens twee of drie dekbedovertrekken te hebben. Is er eentje versleten of staat de kleur ervan je niet meer aan? Of merk je dat je onder een van je huidige dekbedovertrekken niet lekker slaapt? Een nieuw dekbedovertrek kopen is dan wat er onvermijdelijk zit aan te komen. Als je dan in ieder geval op de volgende zaken let, dan zul je zeker geen spijt krijgen van je aanschaf.

Het dessin

dekbedovertrek

Het eerste dat in het oog springt bij het oriënteren op dekbedovertrekken zijn altijd de kleuren en patronen. Belangrijk is natuurlijk dat je iets kiest dat past bij de al aanwezige spullen en kleuren in jouw kamer. De meeste (web)winkels hebben gelukkig zo veel keuze, dat het onmogelijk is dat er niets voor jou bij zit.

Linnen, katoen of flanel?

Het dessin van je dekbedovertrek is natuurlijk wel relevant, maar toch is dat niet het belangrijkste. Lig je ’s nachts immers niet lekker onder je dekbed, dan heb je helemaal niets aan dat leuke kleurenmozaïek. Het overtrek moet dus ten eerste goed aanvoelen. Kies dus zeker een dekbedovertrek van materiaal waarvan je weet dat je er comfortabel mee bent. Linnen, katoen en microvezel zijn veelgebruikte stoffen. Flanel is vooral handig voor in de winter.

dekbedovertrek

Dubbele doorlopende instopstrook

Het netjes insteken van een dekbed in het overtrek is niet altijd een gemakkelijke opgave. Met een dekbedovertrek met een dubbele doorlopende instopstrook help je jezelf echter een handje. Deze strook maakt het gemakkelijker het dekbed erin te stoppen.