Samsung

Waarom steeds meer mensen kiezen voor een Samsung SSD

Je kunt er niet meer omheen: Samsung is een van de betere merken die op dit moment op de markt zijn. Sterker nog: voor velen is Samsung een absolute favoriet. Het merk maakt talloze soorten producten maar de laatste tijd is met name de Samsung SSD erg in trek. Wat is een SSD precies, en hoe bepaal je welke SSD echt goed is? Dat lees je hier.

Samsung SSD

De oorsprong van de SSD

Een SSD is een onderdeel dat je meestal terug kunt vinden in je computer. Wanneer je de computer zelf gaat bouwen dan zou je de SSD dus ook zelf moeten kopen. SSD staat voor Solid State Drive. Het is in feite een soort harde schijf of medium waarop je gegevens digitaal kunt opslaan. Zo worden ze bewaard op een veilige manier in de computer zelf. In feite kun je de SSD zien als een vervanger van de traditionele harde schijf. Vaak werkt dit digitale medium samen met een niet-vluchtig of vluchtig geheugen zoals flash of SDRAM. 

STARTECH.COM SATA12 - SATA-KABEL

Een goede SSD uitzoeken

De SSD is razend populair geworden omdat het dankzij dit product heel makkelijk is om toegang tot gegevens te krijgen. De SSD staat namelijk bekend om de korte zoek- en toegangstijd. Dit betekent dat je snel toegang kunt krijgen tot de bestanden op de schijf. Als er bovendien veel op staat dan kun je hier gemakkelijk doorheen scrollen en zoeken tot je het bestand hebt gevonden dat je nodig hebt. Die openingstijd van de SSD is soms maar amper 0,1 milliseconde.