Voor als jij je tuinhek wil schilderen

Op een gegeven moment is het weer zo ver. Je moet buiten aan de gang met het schilderen met jouw hek of schuur. In dit artikel geven we je graag een aantal tips!

Verf beschermt buitenhout

De beste manier om buitenhout te beschermen is om een verf van een goede kwaliteit te gebruiken.Het weer verandert constant en met een goede verf bescherm je het hout en raakt het niet beschadigd.Je wilt niet dat het hout gaat rotten en onder schimmels komt te zitten. Een verf van goede kwaliteit vormt een beschermende laag tegen nattigheid zodat je buitenhout mooi blijft. Verf die je hiervoor kan gebruiken kun je gemakkelijk op internet komen, zoals: Sikkens Rubbol XD High Gloss of Sikkens Alpha Rezisto Mat

Het is te warm in de zomer 

In de zomermaanden wil je er niet aan hoeven denken om te schilderen. En in de winter is het weer te koud om te schilderen, want je wilt niet bevriezen. Daarom is de herfst het seizoen om je verfkwasten tevoorschijn te halen en je buitenhout te beschermen. Doordat je in de herfst geweldig daglicht hebt om een gelijkmatige verf afwerking te krijgen.

Je kunt de taak splitsen

Het is een goed idee om een verflaag om je buitenhout te verven voor bescherming tegen sneeuw, regen en mist. Je kan in het voorjaar dan weer een laag eroverheen schilderen, zo ziet het hout er beter uit en kan je weer door tot de lente aanbreekt.

Verlicht uw tuin

Het verlichten van uw tuin doet u door de bruine balken met wit te bedekken. Door alle hekken in het wit te schilderen voelt de binnenruimte meteen een stuk ruimer helder aan. 

Voeg kleur toe aan een wintertuin

Als het winter seizoen aanbreekt ziet je tuin er dun en kaal uit en gaat je tuin in een diepe winterslaap. Het schilderen van het houtwerk geeft in de winter kleur aan de buitenruimte. Je kan gaan voor een gebroken wit of een traditionele tint. Het creƫert een subtiele achtergrond voor als je een groenblijvende beplanting hebt. Je kan ook voor een andere kleur verf gaan en aan je tuin toevoegen.