Verschillende soorten fietsen

Nederland staat bekend om zijn molens, tulpen, kaas maar ook om zijn fietsen. Door heel de wereld wordt Nederland gezien als het grote fietsland. En dat is best iets om trots op te zijn! Fietsen kan erg leuk zijn om met je partner te doen of misschien wel met de hele familie. Fietsen is gezond en je kan er een hoop plezier uit halen. Kortom, iedere dag of iedere week even lekker fietsen is goed voor iedereen! Maar wat is nou de beste fiets voor jou? Want zo simpel is het nog niet om erachter te komen welke fiets het best bij jou past.

Stadsfiets

Ben je een scholier of heb je misschien al een vaste baan? Dan is een stadsfiets waarschijnlijk het beste voor jou. Als je school of werk op fietsafstand is zou ik zeker aanraden om voor de fiets te gaan dan voor de auto. Met de fiets naar je werk gaan is veel milieubewuster en je krijgt ook nog is je dagelijkse dosis beweging binnen. Je kunt bijvoorbeeld voor een basic stadfiets gaan waar je heel de stad onveilig mee kunt maken. Een prima keuze als je een wat langer stuk moet afleggen om op je werk en/ of school te komen. Voor de dames onder ons is een oma fiets ook een erg leuke fiets. Door zijn bijzondere model ziet de fiets er modieus en vrouwelijk uit en maak jij helemaal de blits met je nieuwe fiets. Als je misschien al kinderen hebt die je ook elke dag naar school moet brengen dan is een bakfiets een goede optie. Je kunt er niet alleen je kinderen mee naar school brengen maar je kunt er ook gemakkelijk je zware boodschappentassen in kwijt.

Elektrische fiets

Als je nou echt lange afstanden wil gaan afleggen of je bent misschien al wat ouders en je wilt graag wat ondersteuning bij het fietsen kan je kiezen voor een elektrische fiets. Er zijn elektrische fietsen voor dames en elektrische fietsen voor heren. Want niet alleen ouderen hebben er baat bij om wat ondersteuning te krijgen ook voor mensen met wat lichamelijke klachten kan een elektrische fiets goed van pas komen. Ook zijn deze fietsen ideaal voor een fietsvakantie. Je kunt er gemakkelijk lange afstanden mee af leggen zonder aan het einde van de fiets tocht helemaal moe te zijn. De elektrische fietsen zijn ook voorzien van derailleurversnellingen waardoor je altijd lekker licht kunt blijven trappen, ook al moet je die hoge berg op.