winkelen Zwolle

Tips voor een leuk dagje in Zwolle

Zwolle heeft als hoofdstad van de provincie Overijssel veel te bieden. Het is een middelgrote stad met daaromheen allerlei dorpen en kleinere steden. Hierdoor is het een centraal punt voor veel mensen om te winkelen in Zwolle. Het is daarnaast voor mensen die niet uit de omgeving van Zwolle komen een interessante stad door de rijke geschiedenis en mooie bezienswaardigheden en leuke winkels.

Winkelgebied Zwolle

Zwolle heeft veel mogelijkheden rondom het winkelen in de stad. Het centrum is groot, maar toch persoonlijk en gezellig. Er zijn veel grote winkels in Zwolle, maar ook kleine winkels in mooie historische panden te vinden. Voor zowel kleding, lekker eten, cadeautjes, hotels, sieraden, sporten, beauty en woonwinkels heeft Zwolle ontzettend veel mogelijkheden. Voor iedereen is er wel iets te vinden in deze mooie stad. Naast het centrum zijn er verschillende winkelcentra te vinden in onder andere de woonwijken Holtenbroek, Stadshagen, Zwolle-Zuid, Diezerpoort, Berkum en AA-landen. Dus wanneer zien we jou in een modezaak in Zwolle?

Parkeren Zwolle

Als je van plan bent om te gaan winkelen in Zwolle, wil je natuurlijk ook weten hoe het zit met parkeren. In Zwolle zijn veel verschillende parkeerplaatsen die goed te bereiken zijn en dicht bij winkels gelegen zijn. Er zijn parkeermogelijkheden genoeg, maar natuurlijk zijn er ook parkeerkosten waar rekening mee gehouden moet worden. De parkeerkosten in Zwolle worden onderverdeeld in zones. In zone 1 (het centrum) bedragen de kosten €3,- per uur. In zone 2 is dat €2,- en in zone 3 – wat nog wat verder is van het centrum – kost het €1,20 per uur.

Het openbaar vervoer in Zwolle

Als je Zwolle komt bezoeken hoef je niet per se een auto te hebben, want de treinstation is erg goed bereikbaar, al helemaal vanaf de grote steden in Nederland. Binnen Zwolle kun je je ook gemakkelijk verplaatsen met de bus. Er zijn veel bushaltes te vinden, dus zul je in veel gevallen je plaats van bestemming makkelijk kunnen bereiken.

Naast openbaar vervoer kun je natuurlijk ook altijd een fiets huren als je graag helemaal zelf de touwtjes in handen wil hebben en vrijheid wil ervaren. Zwolle heeft een fietsvriendelijke stad met veel fietsstraten en daarnaast ook mooie fietsroutes en parkjes in en rondom de stad.