Tips om geld te besparen op kleding

Soms is de maand nog maar net begonnen en heb je eigenlijk alweer te veel uitgegeven dan zou moeten. Ook al is je salaris nog maar net gestort, je kan je gewoon niet inhouden om tóch die ene broek te kopen waar je al zo lang naar op zoek bent. Herkenbaar? Dan ben je op een punt gekomen, waarbij het misschien handig is om geld te besparen op het kopen van kleding. Het is niet zo dat je helemaal niet meer mag shoppen, maar met een paar handige tips zoek jij items uit waarbij je geld overhoudt om nog te kunnen sparen!

Inkomsten en uitgaven

Dit is misschien een inkoppertje, maar wel het meest belangrijk! Maak voor jezelf een overzicht met alle inkomsten die je per maand hebt en je uitgaven. Zeker op het gebied van kleding kopen, kun je tegenwoordig bij je bankafrekeningen filteren op het soort aankoop waar je geld aan uit geeft. Zo kun je heel makkelijk per maand bekijken hoeveel je aan kleding en dergelijken hebt uitgegeven. Hierdoor krijg je inzicht in of jouw uitgaven te hoog zijn voor wat jij je kan veroorloven. Je kunt vervolgens een budget opstellen, waarvan jij elke maand kleding kan kopen. Spreek dan ook met jezelf af dat je dit budget niet overschrijdt.

Wacht op de sale

Gelukkig voor de sportfanaten onder ons, is het bij het hele jaar door sale! Zie je dus een item in de gewone collectie dat je heel graag wil hebben? Wacht dan even een paar weken, want voordat je het weet kun je hetzelfde item voor de helft van de prijs scoren. Natuurlijk heb je ook winkels, zoals H&M en Primark waar je goedkope hoodies, broeken en truien kunt kopen en kun je de dure winkels en merken vermijden.