Tassentrends van dit moment

Vooral op modegebied zijn er elk seizoen tal van trends en ontwikkelingen te zien. tassentrends mogen hierbij natuurlijk niet ontbreken. Hoewel de meeste tassentrends jarenlang meegaan, zijn er ook enkele trends te zien dit per seizoen weer afhankelijk zijn. Voor de modefans die deze trends graag volgen, hebben wij de tassentrends van dit seizoen op een rijtje gezet!

Retro

Wat we in de zomer van 2020 veel gaan zien is een retro look. Dit wil zeggen dat we veel handgemaakte tassen gaan zien met haaksels en natuurlijke materialen. Vooral de kleuren bruin, wit en zwart zijn erg populair. De tassen worden meestal opgeleukt met een apart printje of motiefje, zoals zwarte en witte vakjes of stipjes, maar ook felgekleurde motiefjes.

Merkentassen

Ook dit seizoen gaan we weer veel merktassen zien, die dienen als een statussymbool of accessoire. Vaak zijn dit kleine merktassen, die worden gedragen tijdens een dagje uit. Denk bijvoorbeeld aan Guess tassen. Deze tassen worden vaak gezien als onderdeel van een outfit. Merktassen hebben elk seizoen weer een andere collectie en spelen ook in op de actuele trends.

Opengewerkt

Een aparte nieuwe trend is een opengewerkte tas. Zoals de naam al zegt is de tas opengewerkt of op een bepaalde manier doorgestikt. Zo zie je dus vaak kleine gaatjes in de tas, waardoor je een speels patroontje krijgt. De tas is natuurlijk wel zo gemaakt dat er geen spullen uit kunnen vallen of dat deze snel kapot kan gaan. De bewerkingen van het leer zijn vaak geraffineerder en creëren een chique uitstraling.

Ceintuurtassen

De heuptas gaat al wat jaartjes mee, maar deze krijgt nu een zusje: de ceintuurtas. In principe is dit ook een heuptas, maar deze wordt eerder gedragen als riem. Het tasje dat aan het ceintuur hangt is meestal klein van omvang en komen in diverse kleurtjes en materialen. Zo is het leuk om de ceintuurtas af te stemmen op je outfit, waardoor het één geheel wordt.