Tactisch winkelen om geld te besparen

Iedereen heeft wel eens een maandje dat duur uitvalt of waarin je een beetje krap bij kas zit. Dat kan gebeuren en is helemaal niet erg. Maar het is dan wel verstandig om een beetje te gaan besparen op je leven. Ook dit is helemaal niet zo erg, als je weet hoe je dit makkelijk doet en zonder dat het al te veel gevolgen heeft op je leven. Mijn tips voor jullie kunnen hierbij zeker van pas komen en daarom heb ik een blog over besparen voor jullie geschreven. Of eigenlijk niet besparen, maar tips voor koopjes die je uiteindelijk geld zullen besparen als je een maandje krap zit! 

Tip 1: Bonus en uitverkoop 

Allereerst is een goede en voor de hand liggende tip om bonus aanbiedingen en uitverkoop in de gaten te houden. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je boodschappen bij de supermarkt te halen die het goedkoopst is en enkel producten te halen die in de bonus zijn. Daarnaast kan je besparen door je kleding te kopen als het in de uitverkoop is of websites in de gaten houden zoals Zalando Lounge. Tot slot zijn er ook veel opties als je niet houdt van dingen weggooien. Zo heb je apps waarop je tweedehands winkels kan kopen, kan je kleding kopen in vintagewinkels en gebruik maken van eten/producten die anders weggegooid worden zoals bijvoorbeeld met de app Too Good To Go. 

Tip 2: Bijzondere kortingsdagen 

Naast dat je bonus en uitverkoop in de gaten kunt houden, kun je ook speciale kortingsdagen noteren in je agenda. Zo heb je bijvoorbeeld de vrijdag na Thanksgiving altijd Black Friday. Deze dag wordt gezien als de dag waarop mensen beginnen met kerstcadeaus en -aankopen aan te schaffen. In de Verenigde Staten is deze dag een groot fenomeen en Amerikaanse websites en merken zullen dus fikse kortingen hebben op deze dag. In Nederland heb je bijvoorbeeld ook dagen zoals Glamour Day en is er vaak korting de dagen na Sinterklaas. En er zijn vast wel meer dagen waar ik niet van weet maar als je even op Google zoekt komt dat helemaal goed! 

Tip 3: Online is vaak goedkoper 

Tot slot is het vaak slimmer om items en producten online te kopen. Online is namelijk bijna altijd wel goedkoper! Online winkels hoeven namelijk geen pand te huren, geen geld uit te geven aan personeel en elektriciteit. Deze kosten besparen ze allemaal en daardoor kunnen ze producten goedkoper aanbieden. Telefoonhoesjes bij de Apple Store of een Coolblue zijn daarom bijvoorbeeld veel duurder dan een Samsung hoesje online. Koop je Samsung Galaxy A21s hoesjes dus gewoon lekker online en dan kan je hier veel geld mee besparen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *