Systeemhelm kopen: de aandachtspunten

Als je al langer bekend bent met motorhelmen weet je inmiddels al dat een systeemhelm de eigenschappen bezit van zowel een jethelm als een integraalhelm. Houd je van deze flexibiliteit dan is een systeemhelm kopen bij Champion Helmets de juiste keuze. In dit artikel bespreken we een aantal aandachtspunten bij het kopen van een systeemhelm. 

Beschikbare budget voor de helm

Bij het kiezen van de helm is het belangrijk te weten met wat voor budget je kan gaan shoppen. Systeemhelmen kunnen namelijk variëren van prijs van 200 tot 1000 euro. Als beginnend motorrijder heb je ook al motorhelmen vanaf 150 euro. Bij deze helmen hoef je dan ook verder geen kwaliteit te verwachten. 

Jouw motor rijgedrag

Heb je al vaker op de motor gezeten en rij jij in bepaalde seizoenen ook gewoon redelijk vaak? Dan is een goed geïsoleerde en veilige systeemhelm zeer belangrijk. Dan is het ook beter om in helm te investeren waar je de komende jaren echt mee vooruit kan. Niemand zit te wachten om elk jaar een nieuwe motorhelm te kopen. 

Materiaal van de systeemhelm

Een systeemhelm kan uit verschillende soorten materiaal worden gemaakt. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen carbon, glasvezel en polycarbonaat. Hierbij is carbon het materiaal van de minste kwaliteit en dus tevens het goedkoopste. Glasvezel is al een duidelijk betere versie en polycarbonaat is het echte topsegment. 

Extra opties van de systeemhelm 

De extra opties onderscheidt een systeemhelm van alle andere systeemhelmen. Denk hierbij aan het kiezen van een systeemhelm met zonnevizier of anti-condens Pinlock. Daarnaast zijn er ook nog eigenschappen als pasvorm en ventilatie waarin een bepaalde systeemhelm zich kan onderscheiden. 

Advies van de specialist

Het kopen van een motorhelm kan op twee verschillende manieren worden gedaan. Je kan ervoor kiezen naar de specialist in de regio te gaan of je koopt de helm in de webshop. Bij zowel de webshop als de winkel kun je altijd voldoende informatie verkrijgen. Dit kan zowel via de chat, telefoon of simpel de werknemer in de winkel aan te spreken.