Moederdag tijdens Corona

10 mei is het weer Moederdag. Het coronavirus heerst nog steeds en de maatregelen worden nog niet versoepeld. Een dagje weg is hierdoor niet het ideale cadeau. Woon je niet meer thuis? Dan is langsgaan ook niet handig om te doen. Om toch een leuke Moederdag te vieren kun je op afstand nog veel leuke cadeautjes bedenken en activiteiten doen.

Op afstand

Verras jij je moeder en oma ieder jaar met een lekker ontbijtje en kan dat nu niet? Gelukkig mag je op anderhalve meter afstand van elkaar samen zijn. Hebben je ouders of oma en opa een tuin? Nog beter! Je kunt vooraf een ontbijtje voorbereiden en dit meenemen. Zo kun je toch samen zijn en genieten van het lekkere weer. Helaas kun je geen knuffels en kusjes geven, maar je kunt wel elkaar toch nog even zien.

Videobellen

Vind je afspreken toch eng en wil je geen risico’s nemen ondanks de anderhalve meter afstand? Of woon je misschien te ver en kan je in deze periode niet reizen? Plan een tijdstip in om met zijn allen te videobellen! Spreek af samen te gaan ontbijten om 10 uur ’s ochtends en leg je telefoon voor je neer. Zo kun je toch bijpraten en elkaar zien. Het is geen ideale situatie, maar je maakt het samen leuker. Ook kun je een online spel met elkaar spelen of een klein spel verzinnen. Schrijf een kaartje naar je moeder en oma met een lieve tekst en laat hen beide dit oplezen tijdens het ontbijtje.

Online shoppen

Koop je ieder jaar een cadeau? Gelukkig kun je nog online shoppen. Denk aan een mooi sieraad bij de Juwelier Rotterdam of mooi servies met een kaart en een mooie bos bloemen. Was je van plan samen weg te gaan? Spreek af dat je samen weggaat nadat de situatie beter wordt overal en je weer kunt reizen. Wilde je samen naar Spanje gaan? Koop een cadeau wat verbonden is aan de bestemming en maak het zo een persoonlijk cadeau!