Hulp bij het kopen van zaalschoenen

Je hebt natuurlijk verschillende soorten en maten zaalschoenen en er zit een verschil tussen mannen en vrouwen sportschoenen. Of je nu basketbal speelt, volleybal of korfbal, voor iedere sport heb je een ander type sportschoen nodig. Maar hoe weet je nu welke sportschoenen het meest geschikt zijn voor jou? Tegenwoordig worden sportschoenen ook veel gedragen als casual sneaker, dan moet je natuurlijk ook weten hoe je de juiste maat vindt. 

Het zoeken van de juiste maat 

Als je nieuwe sportschoenen koopt moet je goed opletten dat je wel de juiste maat koopt. Een sportschoen kan je vaak het beste aan het eind van de dag passen, je voeten zijn dan een beetje uitgezet omdat je er de hele dag op gelopen hebt. Tijdens het sporten zetten je voeten namelijk ook uit. Zo weet je zeker dat je sportschoenen straks perfect zitten en je geen last krijgt van vervelende klachten. 

Bovenkant van de schoen

De bovenkant van de schoen moet precies passend en stevig aanvoelen rond je voet. Als je de schoen voelt drukken boven op je voet, dan heb je meer ruimte nodig. Soms kan het ook aan de veters liggen. Probeer dan je schoen wat losser of strakker te stikken, dit kan er namelijk voor zorgen dat je schoen beter aanvoelt rond je voet.   

Beweeg je voet naar de zijkant

Je voet moet in de schoen naar beide kanten kunnen bewegen zonder dat je over de rand van de binnenzool gaat. Houdt ongeveer een halve centimeter speling over bij het breedste deel van je voet. 

Voorkant van de voet

Zoals genoemd zwellen je voeten op tijdens het sporten. Om te checken of je voldoende ruimte hebt moet je de voet met de langste teen (dit hoeft niet altijd je grote teen te zijn) tegen de voorkant van de schoen aanschuiven. Hierdoor ontstaat er ruimte aan de achterkant van de schoen, als daar een duim tussen past en je kan aan de voorkant je tenen nog bewegen dan weet je dat je de juiste maat te pakken hebt!