Hoe hoog moet een lamp boven de tafel hangen?

De lamp boven de eettafel is een geweldige sfeermaker voor in huis. Steeds vaker zie je open keukens, waarbij de eettafel of het kookeiland een echte eyecatcher is. Logisch dat je er een stoere lamp bij wilt hebben! Meestal wordt er gekozen voor een hanglamp, omdat deze de ruimte opbreekt en een aparte plek in huis creëert. Maar hoe hoog hangt een lamp meestal boven de eettafel? Met onderstaande tips helpen we je graag verder. Uiteindelijk bepaal jij wat je leuk vindt, dus doe wat je leuk vindt!

Welke functie vervult uw hanglamp?

Om de lamp te kiezen die het beste bij jou past, is het goed om na te denken over de functie die de lamp boven je eettafel vervult. Wil je vooral een sfeermaker, bijvoorbeeld voor een romantisch diner? Of werk je aan de eettafel en heb je behoefte aan een functionelere lamp? Ook een combinatie van verschillende sferen is mogelijk, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een hanglamp en een staande lamp. Het mooie van die optie is dat het een speels effect geeft in je interieur. Een andere goede optie is een dimmer, ideaal om precies de sfeer in te stellen die je wilt.

Wat is de afstand tussen de eettafel en een hanglamp?

Vaak hangen de hanglampen tussen de 60 en 80 cm boven het tafelblad. Deze hoogte geeft meestal het beste licht voor de tafel. Er is een ongeschreven regel dat de hanglamp goed gepositioneerd is als je er zittend aan tafel onder kunt kijken en op ongeveer ooghoogte staat als je staat. Probeer verschillende hoogtes en zittend en staand aan tafel om te zien wat u het gewenste resultaat geeft. Wonen er meerdere mensen in uw woning? Ze hebben meestal verschillende hoogtes. Overleg met iedereen om de ideale hoogte voor je hanglamp te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *