Hoe bespaar je met je boodschappen?

Koffie kopen

We kennen het allemaal wel. Je gaat op jezelf en je moet opeens op je geld letten. Ook komen er andere vaste lasten bij kijken, zoals de boodschappen. Dit is iets wat je misschien heel erg onderschat. Daarom geven wij je graag wat tips over hoe je goedkoop en tactisch je boodschappen kunt doen. Dit zijn ook een van de weinige vaste lasten waar je zelf invloed op hebt. De huur en het gas en de elektriciteit kan je natuurlijk niet zoveel mee. Lees zeker verder voor de tips!

Goedkope boodschappen

Een jumbo of een Albert Heijn zijn over het algemeen aan de dure kant. Dit hoeft niet altijd te betekenen dat je daar altijd duurder uitkomt. Boodschappen bij de Lidl kunnen uiteindelijk net zo duur uitpakken. Je hebt ook geen zin om alle supermarkten in omstreken langs te gaan omdat je daar koffie kopen goedkoper is. Zo blijf je bezig en ben je uiteindelijk qua tijd erg kostbaar en duur uit. Het aanschaffen van een A-merk of een huismerk zit uiteraard wel verschil in. Hier moet je zelf een beetje in experimenteren wat je wil of niet in huismerk wilt aanschaffen. Er kan een duidelijk verschil in zitten qua smaak, maar dit is vaak ook een kwestie van gewenning.

Maak een boodschappenlijstje

Wat vaak gebeurt bij boodschappen doen, is dat je onnodige dingen aanschaft. Daarom is het heel belangrijk om een boodschappenlijstje te maken met de dingen die je echt nodig hebt. Werk dit lijstje af en zo haal je daadwerkelijk de dingen in huis die je echt nodig hebt. Je mag jezelf natuurlijk ook zo nu en dan wel eens verwennen en even een lekkere brownie meenemen. Maar dit zijn vaak wel de aankopen waar je je in kan vergissen. 

Wekelijkse boodschappen

Wat ook altijd goed werkt is het werken met wekelijkse boodschappen. Dit houdt in dat je elke week je boodschappen doet, waardoor je ook goed weet wat je nodig hebt. Als je elke dag je boodschapjes gaat doen voor de lunch, is het risico dat je onnodige dingen meeneemt alleen maar groter. Ook weet je dan nooit wat de juiste verhouding is qua voorraad voor een week. Zo gaan er dingen over datum omdat je ongepland morgen toch niet thuis luncht. Dit is allemaal weggegooid geld en gaat een stuk sneller dan je van tevoren zou denken. Hou hier dus rekening mee in maak een planning voor je wekelijkse boodschappen! Dit zal op ten duur echt werken.