Het topmerk rugzakken: Kipling

Voor vele mensen is Kipling een bekend merk dat vroeger erg in trek was. En zelfs nu begint het weer zijn comeback te maken met zijn tijdloze design. In dit artikel bespreken we meer over het merk Kipling en geven we je wat algemene informatie hierover. Daarnaast gaan we ook in op de missie die Kipling als merk op de wereld wilt zetten.

De start van Kipling

Zoals eerder genoemd is Kipling een merk dat al eerder zijn kop de wereld in stak, het merk maakt nu een comeback. Hier later meer over.

De populariteit voor het merk piekte tussen 1990 en 2000 waar het merk met zijn vintage design een echte 90’s item was dat niet kon missen in de alledaagse vrouw. Veel vrouwen kochten de trendy Kipling rugzak, deze was verkrijgbaar in verschillende kleuren en ook erg multifunctioneel.

Kipling werd opgericht in 1987 te Antwerpen België, waar de tassen vooral uit gerimpelde nylon waren gemaakt. De tassen hadden een iconische look waardoor mensen gelijk wisten wat je bedoelde als je het had over Kipling.

In de tijd van nu zien we dat Kipling producten over de hele wereld verkocht worden en dat Kipling 436 winkels hanteert in 80 landen. Natuurlijk zijn de rugtassen ook online te bestellen bij webshops als de Maes & Hills Collection.

De missie van Kipling

Kipling heeft tijdens het oprichten van het bedrijf een missie in handen genomen die voornamelijk over het dromen gaat. Hierover vertelt de vertegenwoordiger van Kipling meer:

“We willen jou in staat stellen om je eigen weg te gaan. Daarom steken we al onze creativiteit en gedurfde ideeën in het ontwerpen van doordachte designs die informeel en cool zijn. Simpelweg, we ontwerpen tassen die jou op weg zetten én je leven lichter maken.’’ (bron: https://www.kipling.com/nl-nl/about-us/).

De missie van Kipling is daarom om je te ondersteunen tijdens je zoektocht in de wereld naar inspiratie, de reis die je aflegt naar je droom en je hierbij zo veel mogelijk te helpen. Dit doen zij door het design van hun tassen zo innovatief en multifunctioneel te maken als maar kan.