Het is goed om over dingen te durven dromen!

Tijdens deze donkere dagen heb je vaak genoeg tijd om na te denken over wat je graag anders zou willen. Of misschien is het niet eens nadenken maar is het meer dromen over leuke dingen. Soms zijn dat dingen die binnen bereik liggen en soms zal het waarschijnlijk bij dromen blijven. Hoe dan ook merk ik bij mezelf dat het dromen over 'beter tijden' in de winter vaker voorkomt dan in de zomer. Zeker als het de hele dag regent. Hieronder zal ik aangeven waar ik soms bij kan wegdromen en misschien krijg je er zelf wel inspiratie van.

Woning

Een van de dingen waar ik eindeloos over kan dromen is mijn huis. Dingen die ik anders zou willen doen. Of dingen die ik zeker nog ga veranderen in mijn huis. Zo wil ik heel erg graag een dubbele wastafel. Ik kan niet goed uitleggen waarom maar ik vind dat gewoon prachtig staan in een badkamer. Verder zou ik de hele badkamer wel graag willen betegelen omdat de tegels die er nu op zitten een beetje gedateerd zijn. Als ik klaar ben met het fantaseren over de badkamer ga ik meestal de rest van het huis af. Zo kom ik dan wel eens uit op nieuwe vloeren voor het hele huis of een heel stuk uitbouwen richting de tuin. De kunst is eigenlijk om van sommige dingen echt werk te maken en het bij andere dingen dan weer echt bij dromen te houden. Een ding weet ik al wel zeker, die dubbele wastafel gaat er komen!

Reizen

Als ik echt helemaal wil wegdromen denk ik aan de reizen die ik al gemaakt heb en de reizen die ik nog wil gaan maken. Vaak kom ik dan toch wel op de wat meer tropische bestemmingen uit. In mijn hoofd heb ik dan al mijn baan opgezegd zodat ik kan gaan reizen en alle dingen die ik wil doen in mijn eigen tempo kan gaan doen. Voor dat moment voelt dat dan echt als een bevrijding. In werkelijkheid heb ik natuurlijk gewoon mijn inkomen nodig en zal ik nooit zomaar mijn baan opzeggen. Toch motiveren deze momenten mij wel om een vakantie te gaan plannen. Helaas niet voor altijd maar meestal meer richting de twee tot drie weken en daar kan ik dan ook wel even tevreden mee zijn.

Heb jij dingen waar je echt over kunt dromen? Ga je ze dan ook daadwerkelijk uitvoeren of blijft het bij dromen?