italiaanse rode wijnen

Heerlijke Italiaanse wijnen

Net als veel andere landen heeft ook Italië een aantal heerlijke wijnen en druivenrassen waar wijnen van worden gemaakt. Eigenlijk in heel Italië worden er wel wijnen gemaakt, iedere streek is uniek en heeft zijn eigen druivensoorten. Omdat het klimaat ook verschilt is het een veelzijdig wijnland. Het noorden van Italië heeft een heel ander klimaat als het zuiden wat mediterraan is. Verschillende smaken wijnen komen daarom uit de verschillende delen van het land, dat maakt Italiaanse rode  wijnen zo aantrekkelijk. 

italiaanse rode wijnen

Voor elke gelegenheid een geschikte wijn

Italiaanse rode wijnen zijn geschikt voor iedere gelegenheid, of je het nu voor een borrel neemt of bij een heerlijk diner. Heerlijke fruitwijnen voor degene die van licht houden, maar ook de wat vollere zwoele wijnen. Dag en nacht kun je eenvoudig wijn bestellen op nebbiolowijn.nl en kies de wijn die bij je past. Italiaanse wijnen zijn al meer dan duizenden jaren oud, de Romeinen hebben voor de verspreiding van de wijn gezorgd in Europa. Rovend werd overal de wijn geïntroduceerd. 

italiaanse rode wijnen

Hoe is de wijn ontstaan in Italië

De wijn ontwikkeling was zeer matig te noemen na de tijd van de Romeinen. De druifluis maakte het er niet echt beter op in de negentiende eeuw, de Italiaanse rode wijnen was niet veel meer van over. De techniek rondom wijn werd in deze jaren ook sterk veranderd. Kwaliteits wijnen werden geproduceerd in de jaren tachtig van de vorige eeuw, tot het heden worden deze wijnen nog steeds geproduceerd. Over heel de wereld zijn de wijnen bijzonder populair, waaronder de heerlijke fruitwijnen.