Haal de lente in huis

Hou jij ook zo van shoppen en dan eigenlijk vooral voor je dochter? Dan schrijf ik deze blog voor jou. Want ook ik kan me helemaal verliezen in het zoeken naar nieuwe items voor mijn mooie dochter Nina. Zeker nu de wind om het huis heen giert, zet ik een lekkere pot thee voor mezelf, kruip ik op mijn favoriete bank en verlies ik mezelf in het eindeloos struinen op internet naar mooie nieuwe aanwinsten voor haar of mijn garderobe. Het is niet dat ik continu nieuwe dingen koop, want ik vind het juist een uitdaging om kleding die we al hebben te combineren met nieuwe stukken. Zo creëer je een nieuwe look die je helemaal nieuw en fris doet voelen. En dat is precies het gevoel dat we willen in de lente en zomer, dus heb ik alvast gekeken wat de trends voor komende seizoenen zijn.

Mixen en matchen

Twee keer per jaar spitten we mijn dochters kledingkast door. Dan moet ze alles een keer aandoen en dan kijken we of het nog goed zit en of ze het nog leuk vindt. Vervolgens bepalen we wat naar de tweedehandswinkel kan of in de textielcontainer. Aan het eind van de zomer doen we dat met haar herfst- en winterkleding en aan het einde van de herfst doen we dat met haar lente- en zomerkleding. Dan krijg ik een goed beeld van wat Nina die komende seizoen gaat dragen en wat ze nog nodig heeft. En dat probeer ik dan leuk met elkaar te mixen en matchen. En wat blijkt? Dat is precies wat komende lente en zomer de trend is! Volop combineren met leuke prints en vrolijke en zachte kleuren. Laten we met die nieuwe items alvast de lente in huis halen!

Lieflijk en stoer

Tijdens mijn speurtocht naar leuke lente- en zomerkleding kwam ik een paar leuke trends voor meisjes tegen. Zoals de combinatie van nette, meisjesachtige kleding met stoere items. Nina is een stoer meisje, dus ze draagt over het algemeen meer broeken dan rokken. Maar ze vindt het wel leuk als er wel wat meisjesachtige details op haar kleding zitten en dat is precies wat komende tijd erg populair is. Dus schattige kraagjes op een mooi blouse en dat dan combineren met een stoere broek en gympen. Af en toe vindt Nina het ook leuk om voor een feestje een rokje aan te doen. Komende lente en zomer kan ze dat perfect combineren met stoere kniekousen en bijvoorbeeld een petje. Of jouw dochter net als Nina stoer is of juist meer meisjesachtig, beide types kunnen aankomende seizoenen helemaal hun hart op halen, want er mag volop gemixt en gematcht worden met deze twee stijlen! Dus denk aan de combinatie van een stoere ruit combineren met een lieflijk baret. Überhaupt mogen onze dochters deze lente en zomer lekker los gaan met het samenvoegen van verschillende motieven. Denk daarbij ook aan verschil in grootte van ruiten en streepjes en dit met elkaar combineren met leuke prints. De trend is daar volop mee te experimenteren, zodat je met een paar items steeds een nieuwe look kan maken. Heel erg leuk! De vrolijkheid mag daarbij regeren, dus kies voor mooie bloemenprints en pastelkleuren. Laat die lente maar komen!

Ook voor mijn man geldt dat we een paar keer per jaar kritisch naar de inhoud van de kast kijken. Zolang ik maar van zijn Black Bananas trainingspak en Black Bananas hoodie afblijf, heb ik vrij spel. Dit zijn namelijk zijn all-time favoriete items.