Geniet van een stedentrip

Lange vakanties naar verre landen zitten er even niet in met de lopende pandemie. Toch kan het even lekker zijn om er wel een tijdje tussenuit te gaan. En waarom doe je dit niet met een stedentrip? Een drie- daagse stedentrip geeft genoeg tijd om een leuke, nieuwe stad te ontdekken, zonder dat er vakantiedagen opgenomen hoeven te worden. Het kan heerlijk zijn om er een weekendje een nieuwe plek te ontdekken, om toch van een beetje vakantie te kunnen genieten.

Voordelen van een stedentrip

Een stedentrip wordt vaak voor maar een aantal dagen geboekt. Zoals al eerder genoemd kan de stedentrip dus in een weekendje plaats vinden. Er hoeven geen vakantiedagen opgenomen te worden, maar het zal toch aanvoelen als een soort vakantie. Het is altijd lekker om een pauze te hebben van het dagelijks leven. Met een stedentrip komt de bonus erbovenop dat er (nieuwe) steden worden ontdekt. Er wordt nog iets gezien van de wereld en alle prachtige plekken die er te vinden zijn. Dit kan zijn in een ander land, maar er zijn zeker nog leuke steden te vinden in eigen land zelf.

Een stedentrip brengt over het algemeen minder moeite met zich mee dan op vakantie gaan. Er hoeven minder spullen meegenomen te worden en de huisplanten kunnen wel twee tot drie dagen zonder water. Daarnaast is een stedentrip ook nog eens goedkoper dan op vakantie gaan. Natuurlijk omdat het minder lang is, maar er zijn vaak voordelen te vinden voor een leuke stedentrip. Met een stedentrip krijg je een onvergetelijke gebeurtenis voor een betaalbare prijs.

Wat dacht je van…?

Het boeken van een stedentrip is makkelijk om te doen, zeker met sites zoals Bebsy, waar alle stedentrips op een overzichtelijk rijtje zijn gezet. Het aanbod is groot, dus er is zeker genoeg keuze. Is een aanknopingspunt gewenst? Dan zijn hier een paar geliefde bestemmingen op een rijtje gezet.

Geniet bijvoorbeeld van de Spaanse kunst, cultuur en strand in Valencia. De stad staat bekend om de heerlijke keuken, vooral om de typische paella. Er zijn genoeg straten te vinden met leuke terrasjes, maar de stadsstranden zijn ook niet te missen.

Houd je van historie? Dan is Praag, Tsjechië de perfecte plek om een stedentrip door te brengen. In het oude centrum is veel cultuur en verleden te vinden, naast vele paleizen, kerken en kastelen. Duf is het er niet. Integendeel! De stad bruist met leven en leuke restaurantjes om te eten.

Is een plek iets dichter bij huis gewenst? Dan heeft Berlijn, Duitsland genoeg te brengen. Met een interessante geschiedenis achter zich is er genoeg te zien. Het verschil tussen het oosten en westen is zelfs nu nog voelbaar. Er zijn vele musea en monumenten in de stad te vinden, snel verveeld zul je niet raken. Toch is het een hippe stad met leuke barretjes, winkels en grote parken.

Dan kan er ook nog genoten worden van een mooie gondel in glinsterend water in Venetië, Italië. Geniet van een autovrije stad, terwijl een gondel je vervoert door de sfeervolle grachten. Zo wordt alle interessant architectuur en de mooiste plekjes van de stad gezien.

Dus, wat dacht je van een stedentrip?