Fitter op het werk

Wil jij ook dat je medewerkers fitter op het werk verschijnen? Dan ligt de bal hiervoor bij jou als werkgever. Jij kunt er niet alleen voor zorgen dat je deze werknemers gaat stimuleren om meer te gaan sporten, door bijvoorbeeld een sportschool abonnement voor ze te betalen. Je kunt ze ook gezonder laten eten op de werkvloer. Op iemand zijn eetpatroon in zijn of haar priv├ę heb je natuurlijk geen invloed, maar op het werk kun je wel degelijk invloed uitoefenen. Wat kun je dan precies doen?

Fruit op het werk


Zo kun je als werknemer iedere week een fruitmand laten bezorgen op het werk, waar verschillende soorten fruit in zitten. Doordat deze mand met fruit voor iedereen toegankelijk is stimuleer je de medewerker om af en toe een stuk fruit te eten. Iets wat ze normaal gesproken misschien nooit of nauwelijks doen. Dit is dus al een stap vooruit op hun huidige situatie met maximaal een of twee stukken fruit per dag. Dit terwijl iedereen weet dat je iedere dag minstens twee stukken fruit moet eten om je vitamines op peil te houden.

Wat betaal je hiervoor?


Als werkgever denk je natuurlijk al heel snel wat je hieraan kwijt bent. Allemaal leuk en aardig een fitte medewerker, maar je moet dit niet teveel in je portemonnee gaan merken. Een fruitmand laten bezorgen is gelukkig niet heel duur. Er zijn verschillende abonnementen waar je uit kunt kiezen. Zo heb je al een heel simpel abonnement met alleen bananen en appels hierin. Maar je kunt ook een wat meer luxe variant nemen, waar een stuk meer exotische fruiten in zitten. Voorbeelden zijn dan nectarines, aardbeien of perziken. Al het fruit is overig 100 procent duurzaam en biologisch, dus ook nog eens heel goed voor het milieu.