Eigen bedrijf starten, maar in wat?

Ben je erover uit dat je je eigen bedrijf wilt gaan starten? Dan kan het nog een hele klus zijn om te bepalen welke diensten of producten je graag aan zou willen bieden. Een eigen bedrijf starten is leuk, maar het is natuurlijk ook van belang dat het (online) ondernemen je iets oplevert. Wij hebben een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet, zodat je (alvast) inspiratie op kunt doen.

Een webshop beginnen

Het starten van een webwinkel is een voor de hand liggende, maar kansrijke optie. Een webwinkel kun je makkelijk beginnen vanuit huis en er zijn ontzettend veel verschillende niches waarin je een webshop kunt starten.

Online marketing

Online marketing is erg populair. Zo ook als keuze bij het starten met ondernemen. Een eigen bedrijf beginnen in de online marketing betekent dat je veel concurrentie hebt. Tegelijkertijd is (en blijft) er echter veel vraag naar online marketing. Er zijn meerdere richtingen waar je uit kunt kiezen, denk bijvoorbeeld aan SEA, SEO en social media.

Starten met een blog

Houd je van schrijven? Dan zou je een blog kunnen beginnen. Je kunt veel geld verdienen met een eigen blog, zeker als je deze al jaren hebt en veel bezoekers naar je site weet te trekken. Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je blog, zoals affiliate marketing en adverteren.

Klusbedrijf

Als je goed bent in klussen en het ook nog eens leuk vindt om te doen, zou je hier wellicht ook gewoon je beroep van kunnen maken. Zo kun je iedere dag klussen en verdien je er ook nog eens je geld mee.

Fotograferen

Overal is wel vraag naar goede foto’s. Op feestjes, bruiloften en andere evenementen loopt er altijd wel een fotograaf rond. Als je goed bent in fotograferen, loont het zeker om uit te zoeken hoe je hier het best je bedrijf in kunt beginnen.

Wil je hulp bij het kiezen van een rechtsvorm voor je bedrijf en het opstarte daarvan? Bezoek dan de website van Firm24.