Een verbouwing van je huis

We hebben dit jaar veel thuisgezeten en het ziet er naar uit dat dat nog even doorgaat. Ook is gebleken dat veel mensen veel gespaard hebben in de afgelopen maanden. Aangezien het duidelijk is gebleken hoe belangrijk een leuke woning is, kunnen we deze winter goed aanpakken om ons huis te verbouwen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe keuken of een nieuwe badkamer. Maar hoeveel budget moet je voor een verbouwing wegzetten? En wat kun je zelf doen en wat moet je uitbesteden. In dit artikel bespreken we hoe je de verbouwing in je huis het beste aan kunt pakken.

Slopen

Wanneer je echt een flinke verbouwing gaat doen zal er eerst flink wat gesloopt moeten worden in je badkamer. Hoe aantrekkelijk is het om een keer in je eigen huis, zonder negatieve gevolgen met een sloophamer tekeer te gaan? Het is heel goed mogelijk om het afbreken zelf te doen. Je kunt een puincontainer huren voor het afval en aan het werk gaan. Natuurlijk moet je wel enigszins verstand hebben van wat wel gesloopt kan worden en wat niet. Je wilt niet per ongeluk iets kapot maken wat in de badkamer of keuken had moeten blijven.

Offertes aanvragen

Voordat je met een klusbedrijf in zee gaat is het verstandig om verschillende offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven. Op deze manier krijg je een idee van hoeveel het zal kosten en wat de goedkoopste optie is. Je kunt er bijvoorbeeld ook op letten dat bepaalde verbouwingswerkzaamheden een lager btw-tarief hebben. Dit kan best wat geld besparen. Het gaat om verbouwingswerkzaamheden zoals schilderen, stucen, isoleren en behangen.

Help mee met de verbouwing

Een goede manier om te besparen op de kosten van de verbouwing is door mee te helpen. We hebben al aangegeven dat je werk kunt doen rondom sloopwerk en het afvoeren van puin. Daarnaast zijn er ook nog vele andere voorbereidingen die je zelf kunt treffen.

Betaal de verbouwing vanuit je hypotheek

Het is overweegbaar om de verbouwing te financieren vanuit je hypotheek. Wanneer je dit doet zijn de verbouwkosten aftrekbaar bij de belasting en dit kan aantrekkelijk zijn afhankelijk van je situatie.

Rekening houden met het seizoen

Hoe duur een verbouwing uitpakt is ook afhankelijk van het seizoen. Zo is het vervangen van een cv-ketel bijvoorbeeld een stuk goedkoper in de zomer. Schilderwerk kost vaak minder in de winter. Op deze manier vind je ook weer creatieve manieren om geld te besparen op de verbouwing.