E-sporter worden

E-sporters zijn de sporters van de 21e eeuw. Maar voor veel mensen is het nog vrij onduidelijk hoe groot deze wereld is en wat e-sporters nou eigenlijk doen. E-sporters zijn mensen die heel goed zijn in het uitvoeren van een bepaalde game. Zelfs zo goed dat ze een niveau aan kunnen tikken waarbij niet veel andere gamers hen meer kunnen verslaan. Wanneer je zo goed bent is het mogelijk om hier ook bekend mee te worden en geld mee te verdienen. Nu is het natuurlijk niet zo dat elke e-sporter geld verdient, maar de meeste kunnen het wel gebruiken om aan de weg te timmeren. Veel e-sporters zitten in een team waarbij ze daadwerkelijk getraind worden door een echte trainer. Daarnaast krijgen ze videoanalyse trainingen en spelen ze ook veel potjes tegen andere e-sporters om beter te worden. Het belangrijkste bij deze type gamers is eigenlijk dat ze gewoon heel veel oefenen. De meeste e-sporters oefenen wel 8 uur per dag. Omdat dit het grootste gedeelte van de dag is kunnen de meeste e-sporters hier niet naast werken. Daarom krijgen de meeste e-sporters ook wel een vergoeding om hun levenskosten en onderdak te kunnen betalen. Ook gaat het soms zo ver dat een team van e-sporters in een soort van studentenhuis woont. Hier wordt er dan voor hun gekookt, slapen zij en zijn er ook kamers waar ze kunnen trainen. Zulk soort samenstellingen is ook erg fijn voor trainers omdat ze dan gelijk al hun spelers bij elkaar hebben zitten. Hierdoor hebben ze geen last van tijdsverschillen of van spelers die niet op komen dagen. De meeste van deze teams trainen in deze samenstellingen om toernooien te winnen. Het geld van deze toernooien kan aanzienlijk oplopen waardoor de spelers er een mooi salaris aan over kunnen houden. De beste e-sporters verdienen hierdoor dan ook dik boven modaal.

E-sporters zijn tegenwoordig populairder dan ooit. Deze sporters spelen in toernooien over de gehele wereld voor enorm hoge prijzenpotten. De prijzenpotten van games die erg geliefd zijn in de game wereld gaan al over de paar miljoen heen. De toernooien die deze gamers spelen worden vooral in Azië gespeeld. Dit komt doordat de game cultuur hier extreem sterk erg is en deze gamers het ook erg leuk vinden om naar dit soort wedstrijden te kijken. Toernooien worden daar vaak gespeeld in stadions dit tot de nok gevuld zitten met joelende supporters. Hierdoor kan je wel stellen dat de beste e-sporters wel gezien kunnen worden als bekende personen. De e-sport wereld in het westen is iets minder sterk, maar is er ook zeker. Vooral de voetbal game FIFA trekt erg veel spelers in bijvoorbeeld Nederland. Doordat deze game zoveel spelers trekt zijn deze e-sporters dan ook vaak het populairst. Op YouTube worden de wedstrijden van de spelers ontiegelijk veel bekeken en zijn er zelfs competities die op tv worden uitgezonden. Helaas is het in deze cultuur nog niet zo groot dat dit hele volle stadions zal trekken. In Amerika is de e-sport cultuur wel steeds groter en professioneler aan het worden. Hier wordt gamen tegenwoordig ook als een professionele sport gezien. Dit betekent dat studenten hierdoor speciale beurzen door kunnen krijgen en dat er zelfs aparte leer programma’s zijn die de studenten stimuleren om beter te worden in het gamen. Hierdoor zullen de studenten naast een financiële bijdrage ook ondersteunt worden om hun skills te verbeteren. Dat scholen meedenken is erg belangrijk voor de studenten, ook om te helpen bij game verslavingen of tegenslagen in hun carrière. E-sporters maken naast hun verbeteringen in game skills ook op persoonlijk vlak stappen. Dit is belangrijk voor als het ze net niet lukt om de beste e-sporter van hun land te worden.

Veel gamers denken dat e-sporters alleen maar een camera, een opneem apparaat en microfoon nodig hebben om goed in een game en bekend te worden. Maar deze spullen zijn genoeg om je filmpjes te kunnen maken en uploaden, maar zorgen er nog niet voor dat je goed gaat spelen. Net zoals alle andere sporten is het belangrijk dat je materiaal op orde is. Daarom spelen veel e-sporters met dezelfde spullen die ervoor zorgen dat ze net een tikkeltje beter zijn dan de andere gamers van het spel. Zo spelen veel bekende en sterke e-sporters met speciale muizen en toetsenborden. Deze muizen zijn zo speciaal gemaakt dat ze lekker in de hand liggen en dat de knoppen zonder veel kracht te zetten zijn in te drukken. Deze muizen in combinatie met speciale muismatten zorgen ervoor dat elke beweging precies wordt uitgevoerd zoals jij dat wilt. Ook hebben de toetsenborden net wat andere vormen en reageren deze super snel op de computer. Dit kan erg handig zijn voor gamers waar het verschil van winnen of verliezen in een paar mini seconden zitten. Ook kunnen deze producten aan een Playstation of Xbox gekoppeld worden. Hierdoor heb je op dit console een klein voordeel ten opzichten van spelers die met een normale controller spelen. Wel zijn er ook games waarbij er een optie is om het spelen met en tegen mensen die op PC accessoires zitten uit te schakelen. Dit is om het allemaal net even wat eerlijker te maken. Wil je liever de beste e-sporter of de Playstation of de Xbox worden? Dan is het vooral belangrijk om een goede headset aan te schaffen. E-sporters die competitieve games spelen moeten hun team genoten goed kunnen horen. Vooral in iets meer strategische games is communicatie super belangrijk om grote toernooien en belangrijke prijzen te kunnen winnen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *