Drie leuke verborgen MacBook trucs

Wanneer je een MacBook hebt zal je er vast al prima mee kunnen werken. Je kunt op een Macbook echter een paar handige trucjes gebruiken om sneller en beter te werken. En veel mensen weten dit eigenlijk niet. In deze blog zal ik daarom een paar van mijn favoriete trucs met jullie delen.

De escape-toets

Het toetsenbord van een MacBook zit boordevol extra functies. Zo heb je de ESC-toets. Deze gebruik je natuurlijk om een scherm of programma te sluiten. Maar er is nog een aantal dingen die je kunt doen met de ESC-toets. Wanneer je in Safari werkt en bijvoorbeeld een artikel aan het lezen bent, dan blijft normaal gesproken je muis in het scherm staan. Dit is normaal niet zo’n probleem, maar kan storend zijn wanneer je bijvoorbeeld een presentatie geeft of rustig iets wilt bekijken of lezen. Je kunt je muis laten verdwijnen door dan de ESC-toets in te drukken. Als je dan weer het trackpad aanraakt, dan komt je muis weer tevoorschijn.

Een Emoji toetsenbord activeren

Emoji’s zijn natuurlijk ontzettend populair. We gebruiken ze ook steeds meer in onze meer professionele communicatie om een goede boodschap over te brengen. Op je telefoon of je tablet zijn de emoji’s goed te vinden en te gebruiken. Op een MacBook zal je ze misschien minder vaak gebruiken, maar ook dan kan het handig zijn in sommige situaties. Je kunt op je MacBook een Emoji toetsenbord activeren door de toetsencombinatie control + command + spatiebalk tegelijk in te drukken. De emoji’s die dan verschijnen kun je in allerlei programma’s en tekstverwerkers gebruiken.

Langzaam minimaliseren

Oke, aan dit trucje heb je eigenlijk helemaal niets, maar het is wel leuk om te doen. Wanneer je in een bepaald scherm zit en deze wilt minimaliseren, dan kun je tegelijkertijd de shift-toets indrukken voor een extra effect. Dit zorgt er namelijk voor dat je scherm heel langzaam minimaliseert. Hoewel je het verder niet echt kan gebruiken is het toch iets wat je nu zal weten.

Iets verkeerd gegaan?

Is je MacBook kapot? Geen paniek! Je kunt een Macbook vaak al binnen een dag laten repareren. Een MacBook reparatie doe je bijvoorbeeld gemakkelijk en snel bij PChulpNederland. Je kunt hier zowel langsgaan, en dit kan zelfs zonder afspraak, of je kunt je MacBook opsturen. Er zal dan eerst een diagnose plaatsvinden waarna je precies weet wat er aan de hand is en wat je kunt verwachten.