Drie leuke ideeën voor een originele date

Heb jij een date op de planning staan, maar ben je inmiddels wel klaar met simpel drankjes doen? Dan is het leuk om iets origineels te plannen. Maar iets origineels bedenken is vaak nog makkelijker gezegd dan gedaan. Toch zijn er genoeg dingen die je zou kunnen doen die leuk zijn als date. In deze blog geef ik een aantal ideeën om jou wat inspiratie te geven. 

Bierproeven

Als jullie allebei wel houden van een biertje, is bierproeven een super leuk idee om te doen als date. Zelf heb ik dit laatst gedaan als date, en ik vond dit een hele geslaagde avond. Veel café’s die craft beer, ofwel speciaalbier, aanbieden, hebben tegenwoordig kleine proeverijtjes. Je krijgt dan vier tot vijf bieren om te delen met je date, vaak van lichtere bieren naar de zwaardere bieren. De werknemer van het café vertelt over een elk biertje een leuk verhaaltje over waar het vandaan komt en hoe het gemaakt is. Zo is je date ook nog een beetje leerzaam! Het voordeel aan deze date is dat het helemaal niet zo duur is. Vaak is een bierproeverij tussen de 15 en 20 euro per persoon. Daarnaast is het origineler dan gewoon drankjes doen, maar heb je wel nog steeds de kans om goede gesprekken te hebben. 

Een actieve date

Als je bierproeven toch nog te saai vindt, kun je er ook voor kiezen om een actievere date te plannen. En dan bedoel ik niet dat je samen moet gaan hardlopen of naar de sportschool gaan, want ik kan begrijpen als je dit iets te heftig vindt. Waar ik aan denk bij een actieve date, is bijvoorbeeld het bezoeken van een spelletjeshal. Spelletjeshallen zijn tegenwoordig weer heel populair en bijna elke stad heeft er wel eentje. Laat het kind in je naar boven en speel de hele avond spellen met je date. Dit is een leuke en gezellige manier om elkaar beter te leren kennen. Een ander idee voor een actieve date is bijvoorbeeld het bezoeken van een poolcafé of bowlingbaan. 

Een culturele date

Hou je een beetje van cultuur snuiven en is je date hier ook niet vies van? Dan is het leuk om iets cultureels te doen. Zelf ben ik laatst bijvoorbeeld als date naar de Euromast in Rotterdam geweest. Ik studeer al drie jaar in Rotterdam, maar was hier nog nooit geweest. Een bezienswaardigheid bezoeken is dus een voorbeeld van een leuke culturele date. Natuurlijk kun je het ook nog iets meer cultureel maken door bijvoorbeeld een museum of expositie te bezoeken.

Geef een reactie