De verschillende bureaustoelen

De meeste mensen met een kantoorbaan zitten het grootste gedeelte van de dag achter hun bureaus in een bureaustoel. Ze spenderen gemiddeld 35 – 40 uur per week zittend door. De juiste bureaustoel is dan ook heel belangrijk voor het tegengaan van bepaalde kwaaltjes aan het lichaam zoals nek- en rugklachten. In deze blog ga ik het hebben over verschillende soorten bureaustoelen en waar ze veelal voor gebruikt worden.

Bureaustoelen voor thuis

Allereerst beginnen we met de perfecte stoel voor thuiswerkend Nederland. De stoelen zijn ontworpen voor een gebruiksduur van 4 uur per dag. De stoelen zijn verkrijgbaar in een vast of rollend model en kan aangepast worden in hoogte. De high-order modellen kunnen ook aangepast worden aan de rugleuning.

Directiestoelen

Directiestoelen zien er over het algemeen wat luxer uit dan een reguliere bureaustoel. De stoelen worden gemiddeld 4 tot 8 uur per dag gebruikt. De instelmogelijkheden zijn gemiddeld meer. De stoelen bevatten gezondheid bevorderende eigenschappen zoals lendensteun ondersteuning, aanpassing in zithoek en zetel diepte. Daarnaast kunnen de stoelen worden aangepast aan de armleuningen en hoofd- en neksteunen. 

Kinder bureaustoelen

Kinder bureaustoelen kunnen thuis worden ingezet voor het maken van huiswerk. De ergonomische stoelen zijn in hoogte verstelbaar en kan zo goed met het kind meegroeien. Kinderstoelen zijn verkrijgbaar in vele kleuren en designs. Hoe comfortabeler het kind zit, hoe beter die zich kan concentreren op het leerwerk. 

Werkkrukken

Waarschijnlijk heb je ze weleens gezien bij de kapper, tandarts of een artsenpraktijk. De werkkrukken zijn speciaal ontwikkeld voor professioneel gebruik in verschillende sectoren. De krukken hebben vaak een kleiner zitvlak en bij sommige varianten is het zitgedeelte gevormd naar het lichaam. 

Gamestoelen

De naam zegt het al, gamestoelen zijn speciaal ontworpen voor de gamers onder ons. De stoelen hebben vaak een sportief uiterlijk en zijn gevormd naar het lichaam, zodat er uren in doorgebracht kan worden. Er zijn zelfs gamestoelen die lijken op echte raceauto stoelen. 

Living bureaustoelen

Na een lange dag werken wil je natuurlijk thuiskomen en relaxed kunnen zitten. Hiervoor bestaan er speciale living bureaustoelen. De stoelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs zodat ze matchen met het interieur. De stoelen zijn veelal gemaakt van hoogwaardige stoffen en zitten extra comfortabel. 

Bureaustoelen zijn er dus in verschillende ontwerpen, kleuren en voor specifieke doeleinden. Van kinderstoelen tot speciaal ontworpen designs die passen in ieder interieur. Een goede tip is om eens te kijken op de website van bureaustoel24. Op deze site vindt je meer tips voor de juiste bureaustoel en worden de meeste modellen aangeboden.