De tuin opknappen voor beginners

Nu we door het virus allemaal thuis moeten, is niks lekkerder dan af en toe even naar buiten toe gaan. Dit is dus ook de perfecte tijd om eindelijk gebruik te maken van die tuin waar je normaal maar zo weinig in zit. Het is dan natuurlijk wel fijn als je tuin er een beetje gezellig en uitnodigend uitziet. Maar hoe krijg je dat nou voor elkaar als je niet zulke groene vingers hebt? In deze blog geef ik hier een aantal tips voor. 

Genoeg (nep) groen

Mijn tuin zag er voor deze tijd van quarantaine echt heel ongezellig uit. Ik kwam erachter dat dit vooral te maken had met het feit dat er alleen maar tegels in mijn tuin lagen. Hierdoor was er, afgezien van een paar verdorde planten, totaal geen groen in mijn tuin. Hier heb ik dus als eerste verandering in gebracht. Ik heb al mijn tegels eruit laten halen en vervangen door gras. Omdat ik niet zulke groene vingers heb en eigenlijk ook geen zin heb om mijn tuin te onderhouden, heb ik gekozen voor kunstgras. Omdat ik de tuincentra destijds nog gesloten waren, heb ik dit allemaal online geregeld. Kunstgras online bestellen gaat heel makkelijk. Op veel websites kun je kunstgras kopen en laten leggen. Je hoeft hier zelf dus helemaal niks voor te doen en het zorgt voor een wereld van verschil in je tuin. Er is ineens veel meer kleur en ziet er een stuk gezelliger uit. Naast kunstgras, kun je natuurlijk ook nog een paar (nep) planten en struiken neerzetten voor het echte tuingevoel. 

Comfortabele tuinmeubelen

Als je de hele dag in de tuin wil doorbrengen, is het natuurlijk ook wel fijn als je hier comfortabel kan zitten. Daarom is het ook een aanrader om een comfortabele tuinset aan te schaffen. Zelf heb ik vorige zomer een hoekbank en lounge stoel aangeschaft voor in de tuin en deze bevallen nog steeds zeer goed. Als je een grote tuin hebt, is het ook leuk om een grote tuintafel en tuinstoelen neer te zetten. Zo kun je met je hele gezin lekker buiten eten als het weer het toelaat. Zo voelt soms net als vakantie, zelfs nu we niet naar het buitenland kunnen!

Leuke decoraties

Om je tuin helemaal af te maken, kun je zorgen voor de finishing touch door middel van een paar gezellige decoraties. Wat ik een enorm leuk idee vind en zelf ook graag in mijn tuin wil doen, is om lichtsnoeren door de hele tuin te hangen. Dit zorgt op warme zomeravonden voor een knusse en gezellige sfeer. Andere leuke ideeën om je tuin te decoreren, zijn bijvoorbeeld om kleurrijke kussentjes op de stoelen te leggen of mooie lampionnen op te hangen.