De opkomst van Apple

Apple is nog altijd een van de meest vooruitstrevende en geavanceerde technologiebedrijven ter wereld. Ook na het overlijden van Steve Jobs is het bedrijf nog altijd constant nieuwe technologieën aan het ontwikkelen en blijft een marktleider. Toch zijn er ook jaren geweest waar het bedrijf het best moeilijk had gehad. In dit artikel bespreken we dan ook de geschiedenis van Apple en hoe ze van klein garagebedrijfje uitgroeiden tot de technologie gigant van vandaag.

Prille begin

Apple was opgericht in 1976 door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ron Wayne. Steve Jobs was op dat moment aan het studeren maar besloot te stoppen met de universiteit en zich volledig te focussen op computertechnologie en het begin van het bedrijf. Ze begonnen het bedrijf letterlijk in een garage waar ze aan het eerste computersysteem. Helaas was er in het begin weinig interesse van investeerders. Maar in 1977 was er dan toch de eerste investeerder en de Apple 2 werd later gelanceerd.

In 1980 ging het bedrijf publiekelijk en het werd meteen een van de snelst groeiende bedrijven ter wereld. Dit betekende dat veel van de mensen die bij Apple werkten in een klap miljonair werden.

Competitie

In de jaren erna begon er meer competitie te komen van andere technologie ontwikkelaars. Dit betekende dat Apple in de problemen kwam en moeite had om bij te benen. Uiteindelijk leidde dit zelfs tot het ontslag van de oprichter, Steve Jobs van de ‘board of directors’. Uiteindelijk bleek toch dat het bedrijf Steve Jobs nodig had en hij kwam terug. In de jaren 90 klom het bedrijf weer overeind en vooral met de komst van de Ipod en daarna de Iphone werd het bedrijf wereldwijd een gigant.

Iphone

In 2007 werd de Iphone gelanceerd. Dit was een revolutie in de mobiele telefoonwereld. Tot op de dag van vandaag is de Iphone een van de meest populaire telefoons ondanks het feit dat andere mobiele fabrikanten aan het bijbenen zijn met de kwaliteit telefoons. Persoonlijk heb ik zelf ook een Iphone met abonnement. Sommige mensen zijn van mening dat de Iphone te veel geld kost en dat er betere telefoons zijn voor een lagere prijs. Maar een van de fijnste dingen aan de producten van Apple is dat ze allemaal naadloos samenwerken. Daarom zijn er over het algemeen mensen die Apple fantastisch vinden en al hun technologie producten van Apple hebben en ook weer mensen die helemaal niks van Apple hebben.