De lampen trends van 2020

Verlichting kan hét verschil maken in je interieur. Zeker in de herfst en in de winter, kunnen lampen in huis er voor zorgen dat je een huiselijke en knusse sfeer creëert. Je wil natuurlijk niet in het donker komen te zitten. Dit hoeft ook niet, want tegenwoordig zijn er onwijs veel lampen waar je uit kunt kiezen. Om je een handje te helpen in dit enorme aanbod, vertellen wij je graag wat de lampentrends zijn voor 2020.

Grote lampen

Wat we dit jaar veel gaan zien, zijn grote lampen. Met name hanglampen boven de tafel. Hierbij kun je zowel één als meerdere lampen naast elkaar ophangen. Heb je een kleine ruimte? Kies dan voor een opengewerkte lamp. Zo zie je veel grote lampen van houtstukken of metaal, waarbij de binnenkant zichtbaar is. Hierdoor is de lamp toch iets minder prominent aanwezig.

Natuurlijke materialen

In 2019 kwam deze trend al voorbij, maar ook in 2020 gaan we steeds meer lampen zien van natuurlijke materialen, zoals bamboe, hout en textiel. Combineer aardse tinten in de rest van de interieur voor een leuk effect. Deze trend staat perfect in elk interieur en geeft een chique uitstraling.

Bollamp

De bollamp is een echte blikvanger dit jaar! Door de ronde vorm krijg je een speels en vrolijk effect. De bol is meestal gemaakt van glas. Hierbij kun je kiezen uit meerdere kleuren en structuren. Zo heb je glad glas of geribbeld glas. De bollamp is leuk om los ergens te hangen, maar voor een moderne look kun je ook een bollamp kiezen met meerdere bollen naast elkaar.

Design lampen

Natuurlijk kun je ook gaan voor design lampen van bekende merken. Een design lamp zorgt voor de benadrukking van een bepaalde ruimte en kunnen dienen als een uniek accessoire. Design lampen vestigen de aandacht op het eigen design of de manier waarop een ruimte is ingericht.