Condooms zijn een vorm van mannelijke anticonceptie, gedragen om de penis. Ze voorkomen ongewenste zwangerschap door te voorkomen dat het sperma een ei binnenkomt tijdens de geslachtsgemeenschap. Een condoom wordt om de penis gedaan tijdens geslachtsgemeenschap. Dit vermindert soms het gevoel dat uw partner tijdens de geslachtsgemeenschap heeft, waardoor de handeling minder aangenaam is voor jullie beiden. Om deze reden zijn condooms steeds sterker en dunner ontwikkeld, zodat het gevoel tussen geslachtsgemeenschap met of zonder condoom bijna hetzelfde is.

Glijmiddel

Condooms zijn er in veel soorten en mater, zoals condooms met smeermiddel. Ze bevatten een smeermiddel, wat betekent dat ze nog steeds sensatie aan de penis kunnen bieden en de geslachtsgemeenschap voor beiden aangenamer kunnen maken. Het smeermiddel in deze condoom zorgt ervoor dat het op zijn plaats blijft tijdens seksuele activiteit, zodat u geen ongemakkelijke of onaangename bijwerkingen ervaart. Zonder dit smeermiddel kan je vagina erg gevoelig worden, wat tijdens de geslachtsgemeenschap kan leiden tot pijn of ongemak. Alle condooms moeten correct worden gebruikt, met het juiste smeermiddel. Hiervoor is het belangrijk om een condoom te kiezen die is gemaakt van het juiste materiaal, met de juiste dikte. Een dikkere condoom zal een grotere bescherming bieden en een smeermiddel gebruiken dat ermee werkt om irritatie te voorkomen. Het is altijd het beste om een condoom te kiezen waarvan u weet dat uw partner gebruikt, omdat dit het plezier van uw geslachtsgemeenschap kan verhogen en het proces comfortabeler voor u beiden kan maken. Natuurlijk geeft een dunnere condoom meer het gevoel alsof er zonder condoom wordt gevreeën.

Condoom kiezen

Het kiezen van een condoom die te dun is, kan ook problemen veroorzaken, omdat het gemakkelijk uit de plaats kan glijden als deze wordt gebruikt tijdens geslachtsgemeenschap. Een ander ding om op te letten is de geur, tegenwoordig bestaan er namelijk condooms met een geur zoals aardbijen hieraan toegevoegd. Het beste soort condoom is een condoom die soepel bij het aanraken voelt, omdat dit een grotere gevoeligheid mogelijk maakt, waardoor het aangenamer wordt voor uw partner. Dit is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Condooms kunnen ook worden gebruikt met de anticonceptiepil, omdat ze samen voorkomen dat het sperma de baarmoederhals of de vagina bereikt, wat zwangerschap voorkomt. Het is echter belangrijk om ze correct te gebruiken, en met de juiste smering. U kunt contact opnemen met uw huisarts voordat u begint met een nieuwe soort anticonceptie. De huisarts kan hier advies en begeleiding bij geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *