Wat zijn jullie goede voornemens voor het nieuwe jaar?  

Niet alleen de consument houdt er een aantal goede voornemens op na. Ook bedrijven proberen voor het nieuwe jaar goede voornemens te stellen. In het bedrijfsleven noemen we deze goede voornemens ook wel doelen. Inmiddels is er alweer bijna een maand voorbij van het nieuwe jaar en dat betekent dat de goede voornemens voor het aankomende jaar inmiddels wel een beetje op papier moeten staan. Is jullie papiertje nog steeds leeg en hebben jullie last-minute nog wat inspiratie nodig? Deze goede voornemens horen sowieso op je lijstje thuis.

Werken aan duurzaam ondernemen

2019 was het jaar van bosbranden in Australië maar ook van heftige regenval in Afrika. Het lijkt alsof de natuur aan het terugvechten is en als er niet snel stappen ondernemen gaan worden, wordt verwacht dat dit natuurgeweld alleen nog maar blijft toenemen. Daarom wordt duurzaam ondernemen de komende jaren belangrijker dan ooit. Van ieder bedrijf, groot of klein, wordt verwacht dat ze hun steentje bijdragen en hun maatschappelijk verantwoordelijkheid dragen. Is duurzaam ondernemen op dit moment in jullie bedrijf nog niet van belang? Dan wordt het hoog tijd dat jullie stappen gaan ondernemen. Denk eens aan zonnepanelen, het scheiden van bedrijfsafval, het reduceren van papier-, stroom- en watergebruik en ga zo maar door. Er zijn genoeg dingen te bedenken waardoor jullie morgen nog kunnen beginnen met duurzamer ondernemen.

Werken aan duurzame inzetbaarheid

Nog een belangrijke trend die we steeds vaker zullen gaan horen is duurzame inzetbaarheid. Duurzame inzetbaarheid is het duurzaam kunnen inzetten van je personeel. De doorloopt van personeelsleden bij bedrijven is groot en naar verwachting zal dit ook niet zo snel gaan afnemen. Vooral voor bedrijven een duur en tijdrovend proces. 2020 wordt het jaar van luisteren naar en investeren in personeelsleden. Krijg de kwaliteiten die je werknemers hebben en maak daar gebruik van. Luister, praat en kijk naar hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. Blije werknemers maken een blij bedrijf.

Werken aan digitale veiligheid

Digitalisering binnen bedrijf is steeds meer aan het groeien. Op het gebied van duurzaam ondernemen een wenselijk resultaat. Toch brengt die digitalisering wel enige gevaren met zich mee. Alles wat we op het net opslaan blijft daar namelijk in hangen en een netwerk is ontzettend makkelijk te hacken door hackers. Een goed voornemen is daarom om komend jaar te investeren in digitale veiligheid. Maak het hackers niet te makkelijk en zorg er vooral voor dat je gegevens niet in de verkeerde handen vallen.