Alles wat je moet weten over underlayment platen

Wanneer het gaat om nieuwbouw- of renovatiewerkzaamheden, kan het zijn dat de vloer, wand of het plafond moeten worden bekleed. In dat geval kunnen de underlayment platen een uitstekend alternatief zijn. Het is een goede basis voor constructieve en duurzame toepassingen. Deze platen worden vaak gebruikt als wand-, vloer- of dakplaten.

Underlayment platen en hun belangrijkste toepassingen

Zoals gezegd kunnen de underlayment platen bij zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten worden gebruikt. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om een vliering op je zolder mee te bouwen. Je kunt deze platen dan als vloer gebruiken. Omdat de platen dun zijn, maar wel enorm sterk, zijn ze gemakkelijk te gebruiken en te manoeuvreren. Op de wanden is een underlayment plaat van 9 mm dik voldoende. Deze platen worden niet alleen gebruikt voor wanden en vloeren, het is namelijk ook mogelijk deze underlayment platen als dakplaten te gebruiken. En omdat de platen een gladde structuur hebben, met een houten design, kun je deze platen gemakkelijk in interieurbouw gebruiken. Let wel op welke je gebruikt, de platen zijn er namelijk in meerdere uitvoeringen. 

Soorten underlayment platen

Er zijn verschillende soorten underlayment platen die je kunt gebruiken voor je muren, daken, vloeren of meubels. Deze platen profiteren van een elegante uitstraling en uitstekende kwaliteit. Omdat de plaat recht is, kun je verschillende stukken gemakkelijk in- en aan elkaar schuiven. De planken staat bekend om zijn lichtheid en stabiliteit. Onder de underlayment platen valt ook de Radiata underlayment plaat, deze heeft een zichtbaar mooi afgewerkt fineerlaagje. Deze platen worden vooral binnen gebruikt, en voor tijdelijke doeleinden ook wel buiten. Deze platen vallen op door hun eenvoud, het nadeel van dit soort platen is dat ze vaak niet 100% vlak zijn. Er zijn ook underlayment platen van dennenbomen, die ook bekend staan ​​om hun stabiliteit en sterkte. Deze platen zijn geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. 

Welke afmeting of dikte kies je?

Wat je moet weten, is dat deze platen in verschillende maten verkrijgbaar zijn. Vaak kun je kiezen tussen de formaten 2440 x 1220 mm en 2440 x 610 mm. Ook de diktes variëren van soort tot soort. Er zijn platen van 9 mm en 12 mm. De meeste platen hebben een tand- en groefafwerking aan de zijkanten van de lengte, waardoor ze gemakkelijk te verwerken zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *