Alles nu online bestellen

Aangezien we toch nog langer thuis moeten blijven, kun je er haast niet meer omheen. Hoeveel spullen heb jij inmiddels al besteld online? Ik heb het (nog) redelijk schappelijk gehouden, maar toch betrap ik mezelf erop dat ik alweer naar het kijken ben naar andere producten. Uiteraard hoeft een online bestelling niet alleen voor jezelf te zijn. Er zijn ook genoeg bedrijven die op zakelijk niveau nog steeds bestellingen moeten plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan de logistieke sector. Hoe onhandig zou het zijn als de pallets op zijn en daardoor belangrijke goederen niet vervoerd kunnen worden? Al met al werd ik deze week een beetje met mijn neus op de feiten gedrukt: echt alles kun je nu online bestellen.

Op zakelijk niveau

Laat ik maar verder gaan over bestellen op zakelijk niveau. Ik heb voor mijn werk (gelukkig) geen producten of tools nodig. Geef me een laptop en ik kan in principe al aan de slag. Een groot deel van werkend Nederland moet echter ook videobellen. Wanneer je laptop geen goede camera heeft of als je liever met twee monitoren werkt, dan heb je een webcam nodig. Dat is dan ook een zakelijke bestelling – zonder kun je immers niet aan het werk. Op zakelijk niveau zijn er dus uiteenlopende items die je gelukkig nog steeds kunt bestellen (al zijn de webcams praktisch onvindbaar). Van palletranden tot aan toetsenborden: je moet soms alleen weten waar je moet zoeken!

Uitbreiding thuis bezorgen opties

Voorheen was bij mij in de omgeving de opties voor eten thuis te laten bezorgen redelijk beperkt. Aangezien de horeca nog niet open mag voor publiek, hebben veel restaurants een alternatief gevonden om toch nog wat omzet te maken: thuisbezorgen en afhalen! Hierdoor is er een enorme uitbreiding plaatsgevonden. Natuurlijk zijn de omstandigheden minder ideaal, maar ik vind het niet erg! Zo heb ik al een keertje een heerlijk malse biefstuk met champignonsaus van restaurantwaardige kwaliteit gegeten aan mijn eigen eettafel. Dat is stiekem toch wel erg bijzonder. 

Alles voor een nieuwe hobby

Ten slotte valt het me op dat ik steeds meer pushberichten krijg over allerlei producten die gericht zijn op tijdverdrijf. Het overgrote deel van Nederland verveelt zich natuurlijk. Met al deze extra “vrije tijd” kun je gemakkelijk 1 of 2 nieuwe hobby’s oppakken. Zo ben ik mijn klus-skills aan het trainen. Via mijn vader had ik wat oude pallets en palletranden gekregen die niet meer gebruikt konden worden voor de logistiek. Ik ben daarvan momenteel een leuk tuinsetje aan het bouwen.