vegan schoenen

Alles dat je wil weten over vegan schoenen

Vegan zijn is hip. En dat is maar goed ook want dierlijke producten produceren is een flinke last voor de wereld en bovendien niet goed voor dieren. Wanneer je vegan bent dan eet je geen vlees maar ook geen dierlijke producten zoals kaas. Daarnaast zijn er mensen die het nog een stap verder nemen en kiezen voor een volledig vegan levensstijl met onder andere vegan schoenen. Maar hoe kunnen schoenen nou vegan zijn? En waar moet je op letten bij vegan schoenen? Dat lees je hier.

vegan schoenen

Schoenen van leer

Het lastige van schoenen is dat de meeste ervan worden gemaakt van leer of een combinatie van leer en andere producten. Niet iedereen weet dit, maar leer wordt gemaakt van dieren. Je kunt dus eigenlijk nog beter nep leer kopen dan echt leer. De huid van koeien wordt ingezet om dit product te maken. Vegan schoenen zijn dus vaak compleet zonder leer gemaakt maar ook zonder andere materialen die dierlijk zijn of een dierlijk element bevatten. Sommige soorten kunststof zijn bijvoorbeeld ook niet volledig vegan.

vegan schoenen

Helemaal vegan is moeilijk

Dat is precies waar het moeilijke punt zit: alleen omdat een schoen zonder leer is gemaakt betekent nog niet dat deze volledig vegan is. Er zijn namelijk andere dierlijke producten die verwerkt kunnen worden in stoffen. Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat als het moeilijk is om te achterhalen waar de schoen van gemaakt is dat dit een reden heeft. Wil je dus vegan mode gaan dragen en dus ook schoenen, dan kun je het beste bij een gespecialiseerd bedrijf aankloppen waar ze uitsluitend dit soort schoenen maken.