Aanstekers: om tal van redenen handig op zak te hebben

aanstekers

Dat aanstekers handige uitvindingen zijn, daar kan iedereen het wel over eens zijn. Eigenlijk is het zelfs aan iedereen aan te bevelen om er altijd een in de buurt te hebben. En nee, daarvoor hoef je echt niet per se een roker te zijn. Een aansteker is namelijk bijvoorbeeld ook buitengewoon handig, of soms zelfs onmisbaar, om een gasfornuis aan te steken, om licht te maken in donkere ruimtes en vooruit, om bierflesjes mee te openen. Overigens bestaan aanstekers zoals je wellicht weet in vele verschillende uitvoeringen. Evenwel zijn de meeste exemplaren bedoeld om weg te gooien zodra de aansteker ‘op’ is, oftewel, wanneer het reservoir met de brandbare vloeistof leeg is. Dit hoeft echter niet noodzakelijkerwijs zo te gaan. Je kunt er immers ook voor kiezen een navulbare aansteker te kopen. Lees in de volgende alinea waarom dat geen verkeerd idee is.

aanstekers

Goede redenen om een navulbare aansteker te kopen

Een navulbare aansteker aanschaffen is een prima idee om de volgende redenen:

  • Wanneer je je aansteker met nieuwe brandbare vloeistof kunt bijvullen nadat de oude vloeistof (bijna) verbruikt is, dan hoef je niet telkens aanstekers weg te gooien. Een bijvulbaar exemplaar is dus beter voor het milieu en mogelijk uiteindelijk ook zelfs voor jouw portemonnee.
  • Mensen kunnen, omdat dit zulke praktische en dus geliefde voorwerpen zijn, makkelijk gehecht raken aan aanstekers. Het is dan ook jammer als je je aansteker moet weggooien zodra deze leeg is.
  • Inhakend op het vorige punt: als je gaat voor een exemplaar dat je steeds kunt bijvullen, dan kun je deze helemaal naar je hand zetten. Daarmee bedoelen we dat je deze bijvoorbeeld kunt laten bedrukken met een door jou gekozen of samengesteld design.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *