5 zaken waar je rekening mee moet houden bij het openen van een winkel

Een eigen winkel openen is voor veel mensen een droom die zij al lang koesteren. Afhankelijk van de producten of artikelen die je wil gaan verkopen is het verstandig om eerst na te denken over de start van je bedrijf. Begin je namelijk online of wil je gelijk een fysieke winkel openen? Om een fysieke winkel te openen is namelijk een grote investering nodig en daarmee dus ook een groter risico. Als ondernemer wil jij je natuurlijk bezig houden met hetgeen waar je het beste in bent; ondernemen. Om jou een beter idee te geven wat ondernemen allemaal inhoudt en wat er bij komt kijken, hebben wij 5 zaken voor je opgeschreven waar je naast het verkopen van jouw producten/artikelen ook rekening mee moet houden. 

De boekhouding

Als startend ondernemen wil je natuurlijk zoveel mogelijk zelf doen, je bent ten slotte ook om die reden gaan ondernemen. Toch moet je ook keuzes maken om soms samenwerkingen aan te gaan met andere partijen die jou kunnen helpen bij jouw onderneming. De boekhouding is er daar één van. De boekhouding is een vak apart en vaak kun je wel basis dingen opzoeken en toepassen maar het gaat bij de boekhouding juist over de aspecten die je niet weet. Een boekhouder kan hierdoor veel geld voor je besparen. 

Afvalstromen

Waar mensen werken, wordt ook afval geproduceerd. Daarom moet je goed nadenken hoe je hier mee om gaat. Door rolcontainers te huren wordt het afval opgehaald op een afgesproken moment. Zo kun je het afval bijvoorbeeld elke 4 weken afhalen. Je kunt voor verschillende soorten afval een rolcontainer huren. Afval scheiden is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee. Door te scheiden kun je namelijk flink wat euro’s besparen.

Wees online actief

Online actief zijn is al tijden belangrijk voor elke ondernemer, echter is dit nog een keer in een stroomversnelling gegaan door de COVID-19 pandemie. Een goede website moet eigenlijk naadloos aansluiten met je marketing en social media kanalen maar ook met je fysieke winkel. Hierdoor kan een website ook een behoorlijk investering zijn. Als dat geld er op dit moment niet is kun je er ook voor kiezen om een contract op te stellen met een webbouwer. In plaats van dat je de webbouwer een x bedrag betaald voor zijn diensten kun je hem ook 5% van de omzet beloven van de online kanalen die hij of zij dan voor zijn rekening neemt. Hierdoor zal de webbouwer elke maand extra zijn best doen omdat hij of zij er ook belang bij heeft. 

Verzekeringen

Het wordt vaak vergeten maar ondernemer moet je ook denken aan verzekeringen. Niet alleen verzekeringen voor jezelf maar ook voor het pand, het personeel en een aansprakelijkheidsverzekering voor wanneer er iets gebeurd waarbij jouw producten of artikelen bij betrokken zijn. Ga daarom in gesprek met een verzekeraar om de mogelijkheden. 

Wees anders

Natuurlijk is jouw product of dienst ontzettend goed maar die van de concurrentie wellicht ook. Zorg daarom dat je anders bent dan de andere concurrenten. Doe iets extra’s om zorg er voor dat je service van topkwaliteit is. Wees anders en doe iets uniek zodat klanten er over vertellen en blijven terugkomen.