design stapelbed

4 persoons bed kopen: tips

Heb je weinig ruimte tot je beschikking of wil je graag bij je kinderen slapen? Dan kan een 4 persoons bed een uitkomst zijn. Dit soort bedden bestaan uit twee tweepersoonsbedden die op elkaar gestapeld zijn. Een stapelbed dus! Maar waar moet je nu eigenlijk op letten bij het kopen van een 4 persoonsbed? Hieronder lees je een aantal handige tips.

4 persoons bed

Afmetingen

Bij het kiezen van een 4 persoons bed is het natuurlijk heel belangrijk om op de afmetingen te letten. Je wilt natuurlijk niet dat het bed straks niet in de kamer past of de kamer te vol wordt. Meet daarom op hoeveel ruimte er in de kamer is voor het bed. Loopt het plafond schuin af? Houd hier dan ook rekening mee bij het bepalen van de maximale afmetingen van het bed!

Opbergruimte

Verder is het ook goed om na te denken over de hoeveelheid opbergruimte. Heb je genoeg opbergruimte in de kamer of kun je wel wat extra opbergruimte gebruiken? Het voordeel van een 4 persoons bed met opbergruimte is dat deze opbergruimte vaak geen extra ruimte in beslag neemt.

blauw stapelbed

Veiligheid


Natuurlijk wil je dat je kids (en jij en je partner!) veilig kunnen slapen. Daarom is het goed om te kijken naar het materiaal van het stapelbed. Is dit stevig genoeg? Controleer vooral de trap, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat die zomaar doorbreekt. Bekijk de Perfecthomeshop.eu voor de vele mogelijkheden.