#3 Tips om een nep horloge te herkennen

Één miljard dollar aan troep. Want zo kan het wel worden genoemd. Het betreft 1/20 deel van de legitieme Zwitserse horloge industrie. Veel mensen zijn helemaal niet op zoek naar een echt horloge maar een replica van een extreem duur horloge. Als een paar jaar geleden een ‘Bolex’ of ‘Ray- Berry’ in het buitenland aangeschaft werd, was dit nog altijd goed te onderscheiden van de echte versies. De huidige replica productie tilt de neppe versies naar een hoger niveau. Zo is nu een stuk minder goed te zien of het om een nep horloge gaat of een echte. In dit artikel een overzicht van punten om op te letten tijdens de aanschaf van een (nep) horloge.

Wees niet gierig

Vintage horloges behouden vaak hun waarde. Deze authenticiteit zorgt ervoor dat de verkoopprijs nooit meer de 25% zou mogen afwijken van de huidige marktwaarde. Wanneer een prijs te mooi lijkt om waar te zijn dan is dat waarschijnlijk ook zo. Op zoek naar een betrouwbaar en origineel horloge? Bekijk dit online verkoopkanaal voor horloges.

Wegen en voelen

Namaak horloges zijn niet vaak gemaakt van dure materialen. Zo worden kosten bespaard. Een uniek herkenningspunt van een echt horloge is de afwerking. Zacht, zonder hoekjes of haakjes. Bij replica’s is dat meestal niet het geval. Bij het origineel gebeurd het met de hand. Voelt het horloge licht aan het heeft het scherpe randjes.

Neem de tijd

Handel niet te snel en neem de tijd om het horloge te bekijken. Zoek wat achtergrondinformatie, ook over de verkoper. Pak een loep en ga op zoek naar imperfecties. De echte Zwitserse horloges streven naar perfectie bij de productie van hun horloges. De imperfecties zouden dus minimaal moeten zijn. Bij een replica zijn deze al snel gevonden.

Voor echte horlogefanaten: kijk eens rond op verzamelaarswebsites. Die zijn er genoeg!